نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

با دعواي بچه ها چه كنيم؟ دخالت والدين در دعواي بچه ها يكي از دوراهي‌هاي جدي براي بسياري از والدين است. خيلي از پدر و مادرها مي‌خواهند بدانند كه بالاخره بايد در دعواي بچه‌ها دخالت كنند يا نه؟ بعضي از آن‌ها نگران اين هستند كه اگر دخالت نكنند دعوا شدت بگيرد؛ و مشكل جدي براي يكي از بچه‌ها پيش بيايد. درعين‌حال دخالت كردن هم مشكلات خودش را به همراه دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت دعواي بچه‌ها براي والدين تبديل به كابوسي مي‌شود كه راهي براي رهايي از آن پيدا نمي‌كنند. مشكل زماني پيچيده‌تر مي‌شود كه دعوا بين فرزند شما و دختر يا پسر يكي از اقوام و دوستان اتفاق افتاده باشد. در اين شرايط رودربايستي و تعارفات معمول هم به همه آن چالش‌هايي كه راجع به دعواي بچه‌ها داشتيم اضافه مي‌شود.

واقعيت اين است كه شما هرگز نبايد در دعواي بين بچه‌ها دخالت كنيد. دخالت شما مي‌تواند مشكلات بسياري ايجاد كند كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد. بهترين راهكار اين است كه به‌صورت غيرمستقيم دعواي ميان كودكان را مديريت كنيد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد خشم در فرزند شما بيش‌ازحد عادي آن است يا اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان حتي در حد معمول توانايي دفاع كردن از خودش را ندارد شايد بهتر باشد راجع به اين شرايط مشاوره كودك بگيريد.

منبع: دخالت والدين در دعواي بچه ها

چرا نبايد در دعواي بچه ها دخالت كنيم؟

روانشناسان معتقدند كه والدين هرگز نبايد به‌صورت مستقيم وارد دعواي بين بچه ها بشوند. ورود مستقيم شما به دعواي كودكان مي‌تواند پيامدهاي منفي بسياري به همراه داشته باشد. ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

احساس جانب‌داري به خاطر دخالت والدين در دعواي بچه ها

اولين پيامد منفي دخالت شما در دعواي بچه ها اين است كه يكي از آن‌ها احساس مي‌كند شما طرف كودك ديگر را مي‌گيريد. همين موضوع ساده مي‌تواند در ذهن يك كودك معناهاي بسياري پيدا كند. براي مثال ممكن است او احساس كند شما فرزند ديگرتان را بيشتر دوست داريد. يا احساس كند شما او را دوست نداريد؛ احساسات و خواسته‌هايش برايتان اهميتي ندارد و … .

اوضاع زماني بدتر مي‌شود كه يكي از كودكان چون از ديگري بزرگ‌تر/كوچك‌تر است يا به هر دليل ديگري هميشه مجبور باشد كوتاه بيايد و هميشه ببيند كه شما طرف فرزند ديگر را مي‌گيريد. اين كار شما علاوه بر اينكه به رابطه بين كودكان آسيب مي‌زند ارتباط آن‌ها را با شما هم خراب مي‌كند و باعث مي‌شود افكار منفي بسياري راجع به جايگاه‌شان در خانواده در ذهن آن‌ها شكل بگيرد.

بيشتر بخوانيد: خستگي هاي بچه داري

دخالت والدين در دعواي بچه ها و ناتواني در حل مسئله

دعوا و اختلاف با ديگر كودكان مسئله‌اي است كه براي فرزند شما پيش آمده است، پس لطفاً سعي نكنيد اين مسئله را به‌جاي فرزندتان حل كنيد. درواقع يكي از نكاتي كه او بايد در محيط اجتماع ياد بگيرد همين است. كودكان در بازي‌ها و ارتباطي كه با ديگر بچه‌ها دارند ياد مي‌گيرند كه چطور خواسته‌هاي‌شان را بيان كنند يا چطور از خود و نظرات‌شان دفاع كنند. اگر شما هر بار در بحث‌هاي آن‌ها دخالت كنيد فرصت اين يادگيري و حل مسئله را از آن‌ها دريغ كرده‌ايد. اين موضوع باعث مي‌شود فرزندتان در جامعه و در موقعيت‌هاي بزرگ‌تر هم نتواند از حقوق خود دفاع كند.

مشكلات روحي ناشي از دخالت والدين در دعواي بچه ها

وقتي شما فرزندان‌تان را به خاطر بحث و اختلافي كه بين‌شان وجود داشته تنبيه مي‌كنيد يعني تمام پيامدهاي منفي تنبيه كردن را هم براي فرزندتان مي‌خريد. تنبيه كردن علاوه بر اينكه باعث مشكلات روحي بسياري مي‌شود چيزي هم به فرزندتان ياد نمي‌دهد. درواقع آن‌ها با تنبيه متوجه نمي‌شوند كه كجاي كارشان ايراد داشته است و به‌جاي آن بايد چه كار كنند. به همين خاطر است كه روانشناسان معتقدند تنبيه هرگز نمي‌تواند راهكار تربيتي خوبي براي كودك شما باشد.

با حذف دخالت والدين در دعواي بچه ها پس چه بايد كرد؟

اگر قرار باشد در دعواي بين بچه‌ها دخالت نكنيم پس چطور بايد اين دعواها تمام شوند؟ سؤال اصلي هنوز هم سرجاي خودش وجود دارد؛ بالاخره با دعواي بچه‌ها چه كنيم؟ اگر مي‌خواهيد فرزند شما از هر بحث چيزي ياد بگيرد و ديگر درگير دعواهاي بين بچه‌ها نباشيد به اين نكات دقت داشته باشيد. براي آشنايي با راه هاي جلوگيري از دعواي بين بچه ها كليك كنيد.

1- الگوي خوبي براي آن‌ها باشيد

بچه‌ها بيش‌تر از اينكه از حرف‌هاي شما ياد بگيرند به رفتارتان نگاه مي‌كنند. پس اگر مي‌خواهيد چيزي را به آن‌ها ياد بدهيد اول آن را در رفتار خودتان ايجاد كنيد. براي مثال سعي كنيد هرگز با ديگران دعوا نكنيد. زماني كه احساس مي‌كنيد عصباني هستيد از طرف مقابل بخواهيد كه زمان ديگري راجع به اين موضوع صحبت كنيد. يا هميشه حرف زدن منطقي و حل كردن مسائل را جايگزين دعوا و اختلاف كنيد. وقتي فرزندتان اين رفتارها را در شما مي‌بيند ياد خواهد گرفت كه او هم با ديگران به همين شكل برخورد كند.

2- احساس همدلي را به فرزندتان آموزش دهيد

يكي از دلايل اختلاف و دعوا اين است كه هركسي مي‌خواهد حرف خودش را بزند و ما كمتر به حرف و خواسته طرف مقابل اهميت مي‌دهيم. اگر مي‌خواهيد اختلاف و دعواي فرزندتان با ديگران را كم كنيد يكي از راهكارها اين است كه همدلي را به او آموزش دهيد. بهترين راه براي اين كار استفاده از بازي و قصه است. از اين راه فرزند شما ياد مي‌گيرد كه خود را در موقعيت‌هاي مختلف و به‌جاي شخصيت‌ها قرار بدهد. وقتي اين كار را ياد گرفت طبيعتاً در موقعيت‌هاي مختلف نيز مي‌تواند احساسات طرف مقابلش را درك كند؛ و كمتر وارد بحث و مشاجره خواهد شد.

3- مذاكره و صحبت كردن را به آن‌ها آموزش دهيد

در يك فرصت مناسب روش‌هاي صحبت كردن صحيح را به فرزندتان آموزش دهيد. به او ياد بدهيد كه مي‌تواند خواسته‌هاي خود را از اين راه و بدون ناراحت كردن ديگران به دست بياورد. در واقع طي يك مذاكره به حرف‌هاي طرف مقابل هم گوش دهد و منافع هر دو حفظ شود. براي مقابله با ساير سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم؟

الف: خشونت بيش‌ازحد كودك

اگر احساس مي‌كنيد به‌طوركلي خشونت بخشي از شخصيت فرزند شما است؛ تقريباً هميشه به ديگران پرخاش مي‌كند و نشانه‌هاي ديگري از تمايل به خشونت مثل فيلم‌ها و بازي‌هاي خشن را هم در او مي‌بينيد بهتر است براي كنترل اين شرايط از مشاور كمك بگيريد.

ب: بلد نبودن روابط اجتماعي

گاهي اوقات خشونت كودكان به اين خاطر است كه آن‌ها توانايي‌هاي برقراري رابطه اجتماعي را ندارند. براي مثال فرزند شما توانايي صبر كردن براي رسيدن به نوبتش را ندارد؛ نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به دوستانش بگويد؛ و يا مي‌خواهد همه به حرف‌هاي او گوش كنند؛ و به همين خاطر است كه با دوستانش درگير مي‌شود. در اين شرايط هم بهتر است با يك روانشناس كودك مشورت كنيد. آن‌ها مي‌توانند با آموزش مهارت‌هاي صحيح به فرزند شما از اين مشكلات جلوگيري كنند.

ج: سبك فرزند پروري

اگر احساس مي‌كنيد در تربيت فرزند خود دچار مشكل هستيد و نمي‌دانيد در هر شرايط بايد چطور واكنش نشان بدهيد هم بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با بررسي سبك شخصيتي شما و فرزندتان و همين‌طور با استفاده از تخصص و تجربه‌اي كه دارند به شما كمك مي‌كنند بهترين راه را براي تربيت فرزندتان انتخاب كنيد. براي آشنايي با تمامي آنچه كه مربوط به آموزش پدر و مادر است، كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چرا نبايد در دعواي بين فرزندانم دخالت كنم؟

اين كار شما توانايي حل مسئله را در آن‌ها از بين مي‌برد. به‌علاوه ممكن است يكي از فرزندان‌تان احساس كند شما در حال جانب‌داري از ديگري هستيد.

چه زماني براي دعواي بين فرزندانم به مشاور مراجعه كنم؟

اگر اين دعواها زياد تكرار مي‌شود؛ و يا شدت بسياري دارد تا جايي كه فرزندان شما به هم آسيب مي‌زنند؛ يا درصورتي‌كه مي‌خواهيد نكاتي راجع به فرزندپروري در اين شرايط را ياد بگيريد مي‌توانيد از مشاور كمك بگيريد.

منبع: دخالت والدين در دعواي بچه ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/1  ] [ ۱۳ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب